A venit momentul să notăm în calendar evenimentul reprezentativ pentru comunitatea LGBTQ din Iași, aflat anul acesta la a patra ediție! Organizat de Asociația Rise OUT, marșul Iași Pride 2024 va avea loc sâmbătă, 22 iunie. În jurul acestei date se vor desfășura și alte evenimente ce vor fi anunțate în curând. Amintim faptul că Iași Pride este un festival al comunității LGBTQ ieșene (persoane lesbiene, gay, bisexuale și transgender), prin care ne dorim să oferim vizibilitate și incluziune atât pe plan local, cât și național.

La fel ca în anii trecuți, marșul va porni de la orele 16:00, din fața Corpului A al Universității „Alexandru Ioan Cuza” și până în fața Palatului Culturii. Marșul a fost aprobat de Primăria Municipiului Iași pe data de 18 aprilie 2024 și se va desfășura în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, iar forțele de ordine vor asigura protecția tuturor participanților la marș.

Anul acesta ne propunem să ne concentrăm pe calitatea și vizibilitatea festivalului, precum și pe mesajul pe care dorim să îl transmitem. Calendarul de evenimente va fi mai scurt însă, sperăm noi, ne va aduce mai aproape unii de ceilalți.

Dacă dorești să te implici și să susții Iași Pride, poți contribui printr-o donație directă sau poți cere statului român să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit al anului precedent (pe care l-ai achitat deja) către Asociația Rise OUT. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul 230 și să-l trimiți la adresa de email info@riseout.ro, până pe 25 mai.

Suntem încântați să organizăm din nou acest eveniment extrem de important pentru comunitatea LGBTQ din Iași și abia așteptăm să vă vedem în număr cât mai mare la marș. Save the date: 22 iunie!

Festivalul Iași Pride este organizat de Asociația Rise OUT, primul ONG dedicat comunității LGBTQ din Iași. Membrii asociației organizează acest festival pentru ca oamenii din comunitate să nu se mai simtă îndepărtați de ceea ce înseamnă viață și cultură queer, militând în același timp pentru vizibilitate și incluziune pe plan local.

Fotografii © Ilinca Popescu, Iași Pride 2023

Categorii: Pride

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *