IAȘI PRIDE 2021

Despre Iași Pride

Iași Pride este un festival al comunității LGBTQ ieșene și reprezintă un pas înainte pentru comunitatea locală, prin faptul că și Iași ajunge din urmă, în 2021, celelalte orașe mari, ca București, Cluj și Timișoara. Organizăm acest festival în primul rând pentru a nu ne mai simți îndepărtați de ceea ce înseamnă viață și cultură queer, militând în același timp pentru vizibilitate și incluziune pe plan local. Cuvântul „pride” înseamnă mândrie, însă noi îi dăm dublul sens de „demnitate”, deoarece Iași Pride este un festival care exprimă demnitatea comunității LGBTQ.

Anul 2021 a fost momentul în care am făcut un pas înainte.

Scopul festivalului este de a crea mai multă conștientizare asupra comunității LGBTQ prin faptul că invităm oamenii să ne cunoască mai bine, să interacționeze cu noi și să afle ce înseamnă un Pride. De asemenea, ne dorim să construim o punte între comunitatea LGBTQ locală și celelalte comunități active din oraș.

Prima ediție Iași Pride s-a desfășurat între 10 septembrie – 1 octombrie 2021, printr-o diversitate de evenimente și subiecte abordate care au inclus: proiecții de filme, concerte, discuții pe teme de sănătate mentală și sexuală în comunitatea LGBTQ, discuții despre feminism intersecțional, performance-uri cu drag queens și de voguing, yoga și primul marș Iași Pride. Poți consulta raportul narativ al acestei ediții mai jos.

#iașipride2021 #unpasînainte

Festivalul Iași Pride 2021 a fost organizat de Asociația Rise OUT și sponsorizat de Amazon, Accenture, Asociația MozaiQ, Cercul Donatorilor Bruxelles, cu sprijinul Showberry, Bad Unicorn, Câmp de maci, Acaju, Gist, CUIB, Gramma Wines, Merlin’s Vitamin Aqua, Subsign, WINK Public Multimedia și Radio Guerrilla.

Notă informativă GDPR

Datele personale pe care le colectează organizatorii festivalului Iași Pride sunt absolut confidențiale și vor fi folosite doar de membrii Asociației Rise OUT și partenerii implicați în organizarea festivalului, în scopurile menționate în cadrul evenimentelor. Conform dispoziţiilor Regulamentului nr. 679 din 27.04.2016 privind protecția datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (RGPD/GDPR) și a legislației interne corespunzătoare, îți aducem la cunoștință prelucrarea acestora de către Asociația Rise OUT, precum și documentarea foto-video a evenimentelor din cadrul festivalului.