IAȘI PRIDE 2022

Cum a fost la Iași Pride 2022?

Sloganul Iași Pride 2022 a fost „Din nou împreună”, iar a doua ediție a festivalului a reprezentat o continuare a tradiției iubirii pe care am început-o în 2021. Am adus la un loc evenimente culturale și sociale diverse, dedicate comunității LGBTQ din Iași. Persoanele queer și aliații comunității au avut din nou un context în care să se poată întâlni în siguranță și să-și exprime susținerea pentru drepturi egale.

Ediția din acest an a pus accent pe reziliența și solidaritatea comunității LGBTQ, pe faptul că facem în continuare pași înainte în lupta pentru incluziune pe plan local, dar și național. De asemenea, festivalul a inclus mesaje și acțiuni de susținere a persoanelor LGBTQ afectate de războiul din Ucraina. Am donat profitul în valoare de 7.000 lei din urma petrecerilor către asociația LGBTQ Insight NGO, organizație care ajută în mod direct comunitatea queer din Ucraina.

A doua ediție a festivalului Iași Pride s-a desfășurat între 27 mai – 5 iunie 2022 și s-a încheiat cu marșul Iași Pride duminică, 5 iunie, având ca punct de pornire spațiul din fața Corpului A al Universității „Alexandru Ioan Cuza” și până în fața Palatului Culturii. Poți consulta raportul narativ al acestei ediții mai jos.

#iașipride2022 #dinnouîmpreună

Festivalul Iași Pride 2022 a fost organizat de Asociația Rise OUT, sponsorizat de Glamazon Romania și Accenture, cu sprijinul Absorbante pentru toate, Acaju, Asociația CIVICA, ARAS, Cenaclul X, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), Checkpoint ARAS Iași, CUIB, Frateria, În Dialog, Mai Bine, Punkt.Zero, Q Society, REDU, Retro Cafe, tranzit. ro/Iași și cu ajutorul partenerilor media Radio Guerrilla și WINK Public Multimedia.

Notă informativă GDPR

Datele personale pe care le colectează organizatorii festivalului Iași Pride sunt absolut confidențiale și vor fi folosite doar de membrii Asociației Rise OUT și partenerii implicați în organizarea festivalului, în scopurile menționate în cadrul evenimentelor. Conform dispoziţiilor Regulamentului nr. 679 din 27.04.2016 privind protecția datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (RGPD/GDPR) și a legislației interne corespunzătoare, îți aducem la cunoștință prelucrarea acestora de către Asociația Rise OUT, precum și documentarea foto-video a evenimentelor din cadrul festivalului.