IAȘI PRIDE 2023

Cum va fi la Iași Pride 2023?

Programul Iași Pride 2023 e aici! Între 3 și 11 iunie, avem o săptămână plină de evenimente queer la Iași.

De la lansări de carte, la proiecții de film, discuții, ateliere, spectacol de teatru și inclusiv petreceri, te încurajăm să participi la cât mai multe evenimente. Ca de obicei, festivalul se încheie cu marșul Iași Pride, duminică, pe 11 iunie.

A treia ediție Iași Pride este una specială. De ce spunem asta? Pentru că anul acesta aducem un omagiu memoriei Monalisei și Vasilicăi, două femei transgender din Iași care s-au stins din viață anul trecut. Ne dorim ca poveștile lor să fie amintite cu demnitate și empatie. Dacă vrei să citești mai multe despre ele, inclusiv cât de greșit a relatat presa din România decesele lor, poți parcurge articolul din VICE scris de Teodora Munteanu: Cele două decese care mi-au arătat că ura românilor îți distruge demnitatea și dincolo de moarte.

Programul festivalului este dedicat tuturor persoanelor trans din comunitatea noastră, prin contexte și discuții care să ne facă să înțelegem mai bine experiențelor lor viață și problemele cu care se confruntă în România, în special o categorie printre cele mai vulnerabile: femeile trans.

În condițiile în care comunitatea trans este constant ținta atacurilor legislative, se află în poziții vulnerabile în foarte multe locuri din lume și fiind victime într-o statistică alarmantă a crimelor motivate de ură, este de datoria noastră să discutăm despre asta și să dedicăm această platformă lor.

#iașipride2023 #iașiprid3 #hailaprid3

Notă informativă GDPR

Datele personale pe care le vor colecta organizatorii festivalului Iași Pride 2023 sunt absolut confidențiale și vor fi folosite doar de membrii Asociației Rise OUT și partenerii implicați în organizarea festivalului, în scopurile menționate în cadrul evenimentelor. Conform dispoziţiilor Regulamentului nr. 679 din 27.04.2016 privind protecția datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (RGPD/GDPR) și a legislației interne corespunzătoare, îți aducem la cunoștință prelucrarea acestora de către Asociația Rise OUT, precum și documentarea foto-video a evenimentelor din cadrul festivalului.